13 Ocak 2013 Pazar

Öğretmenlere Okulda Başörtü Serbest mi?


Başörtüsü konusunun tavan yaptığı bu zamanlarda bir habere göre öğrencilere verilen serbest kıyafet değişikliğinden sonra artık öğretmenlerde okullara başörtülü girebilecek...

Star yazarı Elif Çakır, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in "Öğretmenler okullara başörtülü girebilir" dediğini yazdı.

TV programında konuk ettiği Dinçer'e "başörtülü öğretmen"leri soramadığını ifade eden Çakır, ertesi gün Bakanın makamına gittiğini ve soruyu sorduğunu söyledi.

Söz konusu eleştiriyi yapanların eski ve yeni yönetmeliği okuyup karşılaştırmaları halinde olayın görüleceini açıklayan Dinçer, "Bakın 'başı açık' ibaresi eski yönetmelikte zaten vardı. Bütün tartışma öğrenciler üzerinden yürürken de yeni yönetmeliğin kazandırdığı avantajlar görmezden gelindi ya da tartışma arasında kaynadı gitti. Bir kere eski yönetmelikte de 'başı açık olacak' ibaresi vardı ve kapsamı çok genişti. Birincisi ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerini kapsıyordu. İkincisi öğretmenler bu kapsamın içindeydi. Üçüncüsü idari personel, görevliler ve hizmetliler yine bu kapsama dahildi. Aslında biz 'yeni yönetmelik'le bu kapsamı o kadar daralttık ki sadece ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsama alanı içinde tuttuk. Bu ne demek biliyor musunuz? Üniversite öğrencileri, öğretmenler, hizmetliler, idari görevliler, okul idarecileri yönetmelikte yer alan 'başı açık olacak' kapsamına dahil değildir. Şimdi biz bu kadar geniş bir alan bırakmışken 'yönetmelik' okunup karşılaştırma yapılmadan kıyamet kopartıldı. Başı açık ibaresi korunmuşsa nasıl korunduğuna bakılmadı maalesef" dedi.




Bakanla görüşmeden sonra Eğitim Bir Sen Başkan Vekili Ahmet Özer'i de aradığını ve aynı soruyu ona da yönelttiğini belirten Çakır, Özer'in "Biz Bakan'la görüştüğümüzde yönetmeliği bu şekilde açıklamadı" dediğini ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler yeni çıkarılan ilköğretim ve ortaöğretim yönetmeliğindeki ilgili maddelere

baktığımızda yönetmeliğin sadece öğrencilerle sınırlandırılmış olduğunu görüyoruz. Kamuoyu bu yönetmeliğin kapsamından dolayı kılık-kıyafet serbestîsinin sadece öğrencileri içerdiğini anlamıştır. Yönetmelikteki kapsam; Bu yönetmelik ilköğretim ve ortaöğretimdeki bütün kılık-kıyafeti kapsar şeklinde olsaydı, yönetmeliğin kapsamı içerisine hem çalışanlar hem de öğrenciler dâhil edilmiş olacaktı. Fakat yönetmeliğin altındaki diğer maddelerde kılık-kıyafet serbesttir ibaresi de yukarıdaki kapsamdan dolayı sadece öğrenciler için anlaşılmıştır diyor."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder